Skip to main content

Ημερίδα με θέμα την ταυτοποίηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς για τη δυνατότητα ταυτοποίησης και διάσωσης των θυμάτων trafficking

Oλοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα την ταυτοποίηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, αυτή τη φορά, στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, στην Κατερίνη.

Η εν λόγω εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, στο πλαίσιο προγράμματος εκπαιδεύσεων - κύκλου ημερίδων που υλοποιεί η Ένωση, σε συνεργασία με τον Διεθνή μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό Α21 και το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς για τη δυνατότητα ταυτοποίησης και διάσωσης των θυμάτων trafficking, τα οποία διάφορα κυκλώματα διακινούν με χρήση βίας, απειλών ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων με απώτερο σκοπό την εργασιακή ή σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς έχει ως σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις εμπειρίες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις των αστυνομικών αναφορικά με την καταπολέμηση της ταχέως αναπτυσσόμενης εγκληματικής βιομηχανίας στο ζήτημα του human trafficking.

«Η Ένωσή μας, με ιδιαίτερη χαρά, καθίσταται αρωγός και συνεχίζει να συνδράμει παρόμοιες πρωτοβουλίες που γνώμονα έχουν την προώθηση της γνώσης και της επαγγελματικής κατάρτισης των συναδέλφων μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.