Skip to main content

Θωρακίζεται ο επιβλητικός χρυσός τρούλος του ΙΝ Κυρίλλου και Μεθοδίου

Ο ναός που χαρακτηρίζεται για τους χρυσούς τρούλους που διαθέτει, απέκτησε... σκαλωσιές δημιουργώντας εύλογες απορίες για το τι συμβαίνει.

Εργασίες επισκευής πραγματοποιούνται εδώ και λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό των Κυρίλλου και Μεθοδίου στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ναός που είναι γνωστός για τους τρούλους του που είναι καλυμμένοι με μεταλλικές πλάκες δίνοντας την ψευδαίσθηση του χρυσού, απέκτησε... σκαλωσιές δημιουργώντας εύλογες απορίες για το τι συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος κεντρικός τρούλος έχει καλυφθεί με σκαλωσιές, καθώς σε κάποια σημεία δημιουργήθηκαν οπές από την πολυκαιρία με συνέπεια στις δυνατές βροχές να πέφτουν νερά στο εσωτερικό του ναού. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής για την καλύτερη συντήρηση του τρούλου και του ναού. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου εγκαινιάστηκε πριν από 34 χρόνια, το 1985. Ο ναός ανεγέρθηκε μετά από πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο μακαριστός μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Β', ο οποίος είχε πάντα ως μέλημά του η πόλη να αποκτήσει μία εκκλησία αφιερωμένη στους δύο Θεσσαλονικείς Αγίους που εκχριστιάνισαν τους Σλάβους.

Ο θεμέλιος λίθος στον Ναό μπήκε το 1983 αλά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν δύο χρόνια αργότερα, με τον τότε μητροπολίτη να τελεί τα εγκαίνια στις 10 Μαΐου του 1985 σε μια επιβλητική τελετή, παρουσία πολλών αρχιερέων και πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ναό φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τα οποία έχουν δωρηθεί από τους μακαριστούς Αρχιερείς Χαλκηδώνος Μελίτωνα και Αυστρίας Χρυσόστομο.