Skip to main content

Ινδονησία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Μαράπι

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Σουμάτρας εξερράγη την Κυριακή και στάχτες εκτοξεύθηκαν 3.000 μέτρα ψηλότερα από το ίδιο το ηφαίστειο

Η έκρηξη του ηφαιστείου Μαράπι στη δυτική Ινδονησία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, μετά την ανακάλυψη άλλων εννέα σορών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διασώστες που εξακολουθούν να αναζητούν έναν αγνοούμενο.

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Σουμάτρας εξερράγη την Κυριακή και στάχτες εκτοξεύθηκαν 3.000 μέτρα ψηλότερα από το ίδιο το ηφαίστειο.

«Εννέα από τους δέκα αγνοουμένους βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα νεκροί και αυτή τη στιγμή μεταφέρονται τα πτώματά τους. Εξακολουθούμε να αναζητούμε ένα θύμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντούλ Μαλίκ, διευθυντής των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης Παντάνγκ.

Εκατοντάδες Ινδονήσιοι διασώστες έχουν κινητοποιηθεί για τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της κακοκαιρίας και της στάχτης που συνεχίζει να εκτοξεύεται από το ηφαίστειο.

Ο Αχμάντ Ριφάντι, επικεφαλής του παρατηρητηρίου του Μαράπι, παρατήρησε πέντε εκρήξεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) «Το Μαράπι εξακολουθεί να είναι πολύ ενεργό. Δεν μπορούμε να δούμε το ύψος της στήλης (από στάχτες) επειδή καλύπτεται από τα σύννεφα», εξήγησε.

Πηγή φωτογραφίας: Antara Foto/Iggoy el Fitra/via REUTERS