Skip to main content

Ιός Δυτικού Νείλου: Τρία νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, στα 254 πανελλαδικά

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα σε τρεις δήμους της πόλης - Στους 22 ανήλθαν οι θάνατοι απλό τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα.

Στα 254 συνολικά ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην επικράτεια από την αρχή της περιόδου έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 235 μολύνσεις.

Από τα συνολικά κρούσματα τα 166 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 88 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν ή δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 61 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη). Δύο επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας, τα οποία και δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων.

Στη Θεσσαλονίκη ένα κρούσμα εντοπίστηκε από την προηγούμενη βδομάδα στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης (από 5 έγιναν 6), ακόμα ένα στον δήμο Θερμαϊκού (από 5 έγιναν 6) και ένα στον δήμο Θεσσαλονίκης (από 11 έγιναν 12).

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ