Skip to main content

Ιός: Φεύγουν οι Ιρλανδοί μετά τον θάνατο των δύο 18χρονων - Στον Πειραιά η νεκροψία

Για εκατοντάδες συγκλονισμένους νέους Ιρλανδούς που θέλουν να φύγουν από την Ίο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάνει λόγο η Daily Mail

Με σπαραγμό αποχαιρετούν όλοι όσοι γνώριζαν τους δύο άτυχους νεαρούς Ιρλανδούς που έχασαν τη ζωή τους ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο νησί της Ίου. Οι δύο 18χρονοι, ο Andrew O’Donnell και ο Max Wall, ήταν δύο αδελφικοί φίλοι που συμμετείχαν στην εκδρομή του St Michael’s College στην Ίο.

Οι συμμαθητές τους μετά το τραγικό συμβάν επιστρέφουν εσπευσμένα στο Δουβλίνο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ οι κάτοικοι του νησιού είναι «μουδιασμένοι» μετά τις δύο τραγικές απώλειες των δύο νεαρών παιδιών . Αρκετά μαγαζιά επέλεξαν να κλείσουν σε ένδειξη πένθους για το θάνατο των δύο εφήβων.

Για εκατοντάδες συγκλονισμένους νέους Ιρλανδούς που θέλουν να φύγουν από την Ίο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάνει λόγο η Daily Mail.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικό, στην Ίο βρίσκονται περί τους 1.000 νεαρούς Ιρλανδούς οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι «να πάνε στο σπίτι τους». «Το νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή κοινωνία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι, υπάρχουν φίλοι και συγγενείς που είναι συγκλονισμένοι. Είναι μια μικρή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει υστερία και φόβος. Οι γονείς μας παίρνουν τηλέφωνα. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, ειδικά τα παιδιά που ήταν με τον Άντριου και τον Μαξ. Θέλουν να επιστρέψουν σπίτι και θα επιστρέψουν μέσα σε 48 ώρες» είπε ο ίδιος εκπαιδευτικός.

Οι σοροί των νεαρών θα μεταφερθούν σήμερα το πρωί από την Ίο στον Πειραιά με πλοίο της γραμμής προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων των δύο αγοριών.

Οι δύο νέοι με καταγωγή από την Ιρλανδία έφτασαν στο νησί για να διασκεδάσουν στην εκδρομή που είχαν διοργανώσει με τους συμμαθητές τους μετά την αποφοίτησή τους. Η είδηση ότι οι δύο φίλοι έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μερικών ωρών έγινε πρώτο θέμα στον Ιρλανδικό Τύπο.

Οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή ο ένας νεαρός, ο Max, επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια. Όταν οι φίλοι του επέστρεψαν στο δωμάτιο, δεν τον βρήκαν και ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Δυστυχώς, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στις 11 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη.

Ωστόσο η τραγωδία για την παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί καθώς λίγη ώρα μετά τα τραγικά μαντάτα, ένα άλλο μέλος της παρέας, ο Andrew O’Donnell, έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή. Όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του κατέρρευσε.

Συγκινητικά είναι τα λόγια από τους ιθύνοντες του σχολείου όπου φοιτούσαν τα δύο νεαρά αγόρια, μιλώντας στον Ιρλανδικό Τύπο για την προσωπικότητα και τη δράση του καθενός ξεχωριστά .

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Σε μια μέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για την τραγική απώλεια του Max Wall από την τάξη του 2023.Ο Μax ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους γύρω του.Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό του σχολείου μας όσο και μεταξύ των συμμαθητών του.Ηταν μεγάλος υποστηρικτής των σχολικών μας ομάδων κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου καθώς και εκπληκτικός αδερφός για τον παλιό μας μαθητή, Τσάρλι.Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μaxσε αυτή την άσχημη στιγμή και με τους δικούς του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες ώρες» ενώ για το δεύτερο μαθητή που αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και πέθανε όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του αδελφικού του φίλου, Μax ανέφεραν τα εξής :

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Μάθαμε για τον τραγικό θάνατο του Andrew O’Donnell μαθητής της τάξης μας, που αποφοίτησε το 2023.Ο Andrew δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός και σπουδαίος αδερφός για τον Ρόρι.Ο Andrew θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν.Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Αndrew σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις δύο οικογένειες και να τους υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ενώ ορισμένα μέλη του συλλόγου γονέων του σχολείου έχουν μεταβεί στην Ίο για να στηρίξουν τα παιδιά τα οποία αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους. Οι φίλοι των δύο αγοριών έχουν τραυματιστεί ψυχικά και σοκαριστεί από την τραγωδία. Το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, στο σχολείο τους, στην κοινότητά τους. Είμαστε εδώ για να τους καλωσορίσουμε στο σπίτι και να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά με όποιον τρόπο μπορούμε, γιατί είναι απολύτως συντετριμμένοι.Είναι ακριβώς ο εφιάλτης που κάθε γονιός φοβάται όταν ομάδες παιδιών φεύγουν μακριά... Απλά δεν θέλεις να λάβεις το τηλεφώνημα ότι το παιδί σου αγνοείται».

Πηγή: protothema.gr