Skip to main content

ΗΠΑ: Καθαίρεση Τραμπ ζητά και η Πελόζι - «Είναι πολύ επικίνδυνος»

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε την άμεση καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου μέσω της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού συντάγματος.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ζήτησε την άμεση καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία μέσω της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, μετά την εισβολή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθάρρυνε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής», δήλωσε η Πελόζι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο, αναμεταδίδει το kathimerini.gr, ενώ πρόσθεσε ότι ο Τραμπ είναι «πολύ επικίνδυνος» και δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι στην προεδρία.

Σημειώνεται ότι την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι αν δεν το πράξει, τότε το Κογκρέσο πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του.

Την ίδια ώρα, Δημοκρατικοί βουλευτές καταρτίζουν κατηγορητήριο για πρόταση μομφής κατά του Τραμπ με σκοπό την απομάκρυνσή του.