Skip to main content

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από ανεμοστρόβιλο στην Αλαμπάμα (video)

Πολλοί ακόμη κάτοικοι της πληγείσας περιοχής αγνοούνται, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, ορισμένοι με «πολύ βαριά τραύματα».

Tουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από ανεμοστρόβιλο που έπληξε κομητεία της πολιτείας Αλαμπάμα, στις νότιες ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στα θύματα συγκαταλέγονται και παιδιά.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε 14 επιβεβαιωμένους νεκρούς», δήλωσε ο Τζέι Τζόουνς, σερίφης της Κομητείας Λι, στην ανατολική Αλαμπάμα, κοντά στα σύνορα της πολιτείας με την Τζόρτζια.

Πολλοί ακόμη κάτοικοι της πληγείσας περιοχής αγνοούνται, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, ορισμένοι με «πολύ βαριά τραύματα», όπως ανέφερε ο σερίφης.

Σύμφωνα με τον σερίφη Τζόουνς, ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας «καταστροφικές» ζημιές σε μια ακτίνα 400 μέτρων κατά μήκος της πορείας του, μετα.

Ο σερίφης έκανε λόγο για μόνο έναν ανεμοστρόβιλο. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ, η κομητεία Λι χτυπήθηκε ταυτόχρονα από πολλούς ακόμη.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα και επιζώντες, καθώς πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.