Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η σύμβαση υπεγράφη κατά την σημερινή συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και και του συγκοινωνιακού φορέα ΟΑΣΘ, για τη χορήγηση καρτών απεριόριστων διαδρομών, με δικαιούχους μεταφοράς τους μαθητές για το σχολικό έτος 2020-2021 και χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο 2021.

Η σύμβαση υπεγράφη κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε η Αντιπεριφρειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα μετά από σειρά επαφών που είχαν οι δύο πλευρές για να διασφαλιστεί η επάρκεια των μέσων και των δρομολογίων, για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα δρομολόγια περιγράφονται στους πίνακες που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών για το σχολικό έτος 2020 – 2021, ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα πηγαινοέρχονται στο σχολείο περίπου 1.100 παιδιά.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση, άλλοι 10.000 μαθητές τουλάχιστον θα μεταφέρονται με τα δρομολόγια που εκτελούνται με δημόσιες συμβάσεις, με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί πέρσι για τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας δήλωσε πως «προτεραιότητα όλων, ιδίως αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η διευκόλυνση και ασφάλεια των μαθητών και κατ'επέκταση των οικογενειών τους».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και οι διαδρομές που θα δημιουργηθούν μετά την ενσωμάτωση των νέων λεωφορείων, όπως αυτές που θα εξυπηρετούν τους ανθρώπους που εργάζονται στις νέες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας.

Την ίδια στιγμή, τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών, ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ