Skip to main content

Έως το τέλος του 2019 το ΠΔ για το Ειδικό Χωρικό της Θεσσαλονίκης

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες κτηριακές υποδομές στη ΔΕΘ θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020

Συνάντηση με θέμα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η διοίκηση της ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) της Θεσσαλονίκης και οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών, σύμφωνα με το οποίο το Σχέδιο ΠΔ έγκρισης του ΕΧΣ θα έχει διαμορφωθεί και αποσταλεί στο ΣτΕ έως το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, η πρόσκληση ενδιαφέροντος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τις νέες κτηριακές υποδομές στη ΔΕΘ θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πολεοδομική ανασυγκρότηση της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης, αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση του υπουργείου Περιβάλλοντοις και Ενέργειας.