Skip to main content

Υπέταξε Ρέθυμνο με τριάδα φωτιά στα γκαρντ και τον κόσμο του ο Ηρακλής

Ο Γηραιός, που με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερος, πήρε την εντός έδρας νίκη επί του Ρεθύμνου με 74-56, έχοντας τριάδα... φωτιά στα γκαρντ

Με τους Οκερεαφόρ, Χάνλαν και Σούλερ να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση ο Ηρακλής παρά το πρώτο του κακό δεκάλεπτο, πήρε εντέλει μια εύκολη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο με 74-56 μέσα στο κατάμεστο Ιβανώφειο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ηρακλή σε θέση «οδηγού» καθώς οι «κυανόλευκοι» πέρασαν μπροστά με ένα γρήγορο 5-0. Το Ρέθυμνο ωστόσο με τον Φράνκαμπ να είναι κομβικός κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα μισά της περιόδου (10-7). 3:15 πριν το τέλος της περιόδου μια αψιμαχία ανάμεσα σε Καμπερίδη και Γκάρετ ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να τους χρεώσει από ένα αντιαθλητικό φάουλ, ενώ υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή με τους δύο πρωταγωνιστές να είναι φανερά εκνευρισμένοι. Ένα τρίποντο του Σούλερ έστειλε τη διαφορά στο +6, όμως το Ρέθυμνο με τους Καμπερίδη και Χριστοδούλου να αναλαμβάνουν δράση έκανε το 17-17, 2:30 πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Οι Κρητικοί έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους μπόρεσαν και πέρασαν μπροστά, με το δεκάλεπτο να τους βρίσκει να προηγούνται με 18-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ηρακλής με ένα σερί 10-0 και τον Οκερέαφορ να ευστοχεί δύο φορές από τη γραμμή των 6.75, πέρασε μπροστά με 28-23, τη στιγμή που το Ρέθυμνο αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση μένοντας χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χάνλαν που δεν είχε φανεί μέχρι τότε, πετυχαίνοντας 4 πόντους, ενώ έστειλε ταυτόχρονα τη διαφορά στο +9 για τον Ηρακλή (32-23). Ο Φράνκαμπ με ένα τρίποντο διέκοψε το αρνητικό σερί του Ρεθύμνου μειώνοντας στους 6. Ο Σούλερ με πέντε συνεχόμενους δικούς του πόντους έκανε για πρώτη φορά τη διαφορά του Ηρακλή διψήφια, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο (38-28). Με τον Χάνλαν να έχει πάρει... μπρος οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στο μάξιμουμ της διαφορά ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (43-30). Μέχρι την ανάπαυλα το Ρέθυμνο μπόρεσε να μειώσει σε 43-33 αλλά το... μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων.

Ένα τρίποντο του Φράνκαμπ από τα 7.5 μέτρα και ένα του Χριστοδούλου στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου μάζεψαν αισθητά τη διαφορά για το Ρέθυμνο (43-39). Ο Ηρακλής όμως με τους Ντέιβις και Χάνλαν είχε απάντηση και ξαναέστειλε τη διαφορά στους 9. Σε μια περίοδο που επιθετικά ο Ηρακλής δυσκολευόταν, το Ρέθυμνο με τους Φράνκαμπ και Γκόρντον κατάφερε να πλησιάσει στους 4. Ένα τρίποντο του Ζάρα και τέσσερις πόντοι του Χάνλαν όμως έδωσαν και πάλι ένα καλό προβάδισμα 11 πόντων στους γηπεδούχους. Ο Οκερεαφόρ που είχε αδρανήσει για κάποιο διάστημα με ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό και ο Σούλερ με μια βολή έστειλαν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, στους 14 πόντους. Ένα σουτ του Μανωλόπουλου στο τελευταίο δευτερόλεπτο διαμόρφωσε το 61-45.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής με τον Άλεξ Ντέβις να έχει... κέφια σε άμυνα και επίθεση, αύξησε κι άλλο τη διαφορά (64-46). Το Ρέθυμνο πέρασε στην αντεπίθεση και με ένα 0-6 σερί μείωσε στους 12 στα μισά του δεκαλέπτου. Πέντε πόντοι του Σμιθ, τρία λεπτά πριν το τέλος έμοιαζαν να επισφραγίζουν τη νίκη του Ηρακλή, διαμορφώνοντας ένα ασφαλές 70-52. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Ηρακλή να παίρνει τη νίκη με 74-56 και να κάνει το δύο στα δύο στην έδρα του.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 43-33, 61-45, 74-56