Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Καμία πρόταση τροποποίησης του πλαισίου για τις ζυθοποιίες

Τι αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα με θέμα τις παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στην αγορά του ζύθου.

Για δήθεν παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στην αγορά του ζύθου με τροποποιήσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή αντίστοιχα δημοσιεύματα. 

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι:

-Καμία σχετική πρόταση τροποποίησης δεν έχει γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από το υπουργείο Οικονομικών,

-Καμία πρόταση τροποποίησης δεν έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου.

«Το υπουργείο Οικονομικών παραμένει πάντα ανοιχτό σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς», αναφέρει. 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλης Παναγιώτου ανέφερε ότι «το σχέδιο, με τίτλο "Όροι και Προϋποθέσεις για την παραγωγή ζύθου και προϊόντων ζύθου, τη λειτουργία των οικείων μονάδων παραγωγής, ως και τηρητέες διατυπώσεις και διαδικασίες για τον έλεγχο και την εποπτεία των οικείων μονάδων παραγωγής», ουσιαστικά αλλάζει τον τρόπο ελέγχου της παραγωγής εγχώριου ζύθου υποχρεώνοντας πολλές ελληνικές επιχειρήσεις με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ορίζει, αφενός να χάσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και αφετέρου να εφαρμόζουν απαρχαιωμένες τεχνικές ελέγχου που είτε θα  τις καταστήσουν παράνομες, είτε δε θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν καθώς η λειτουργία τους θα καταστεί ασύμφορη”. (Δείτε εδώ).