Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Από το πρωί μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται στα δικαστήρια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο νεαροί, ηλικίας 27 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρης Σταμάτης την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Τους έπιασαν πριν βάλουν βόμβα στο σπίτι του Δ. Σταμάτη

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο είναι ισχυρές ενώ κατά την άφιξη τους διακόπηκε και η κυκλοφορία στις παρακείμενες οδούς. Σημειώνεται ότι από το πρωί μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται στα δικαστήρια, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των νεαρών φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 28χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επίμονα πολυκατοικία της περιοχής, που όπως αποδείχτηκε μετά διαμένει σε αυτήν ο πρώην υπουργός.

Στην ίδια πολυκατοικία μετά από λίγο ο 27χρονος εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης που έφερε, δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ