Skip to main content

Υπό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Νέο Πετρίτσι Σερρών - Έφτασε μέχρι τους φράχτες σπιτιών

Συνεχίζουν να επιχειρούν εναέριες δυνάμεις στο Νέο Πετρίτσι, καθώς σβήνονται και οι τελευταίες εστίες φωτιάς -Τι λέει ο δήμαρχος Σιντικής στη Voria.gr

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Διαβάστε: Σέρρες: Δασική πυρκαγιά στο Νέο Πετρίτσι - Καίει κοντά στα σπίτια (φωτο+vid)

Η πυρκαγιά, η οποία έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια και προκάλεσε την εκκένωση του ανατολικού τμήματος του χωριού, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, στη Voria.gr. Ο δήμαρχος σημείωνει ότι «ο μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και υποδειγματικά κι έτσι, αν και η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στα σπίτια των κατοίκων και έφτασε μέχρι και τους φράχτες σε ορισμένα από αυτά, τέθηκε υπό έλεγχο σε περίπου τρεις ώρες».

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια μέσα, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις, καθώς, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σιντικής, σβήνουν και τις τελευταίες, διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

«Νικήσαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δομουχτσίδης και προσθέτει ότι ελάχιστα στρέμματα κάηκαν, καθώς ήταν άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων. «Όλα πήγαν καλά, δούλεψαν τα πάντα σωστά... όλα λειτούργησαν κανονικά, τα υδροστόμια, οι παροχές νερού κι έτσι υπήρχε ό,τι χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να επικρατήσουμε στη φωτιά».

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της πυρκαγιάς, την οποία θα ερευνήσει το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής.