Skip to main content

Υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής ο Γιάννης Μαγκριώτης

Η απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση του πρώην υπουργού με την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά. Ποιο το σκεπτικό της υποψηφιότητας.

Γράφει ο Σαλονικιός

Από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο περιθώριο του έκτακτου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ήταν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν αρκετές συναντήσεις, σε ορισμένες από τις οποίες μετείχε και η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Μία από τις συναντήσεις που είχε η Φώφη Γεννηματά ήταν με τον Γιάννη Μαγκριώτη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους συμφώνησαν ο πρώην υπουργός να είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση περιστράφηκε τόσο στη στρατηγική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα ενόψει των εκλογών όσο και σε οργανωτικά θέματα. Ο Μαγκριώτης έθεσε και ένα ακόμη ζήτημα, αυτό της έδρας την οποία προτίθεται να επιλέξει η Φώφη μετά τις εκλογές. Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, θα ήταν λάθος η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. να κρατήσει έδρα στη Θεσσαλονίκη καθώς, εδώ και αρκετά χρόνια, το κόμμα στερείται ουσιαστικά κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στην πόλη αφού έχει από το 2009 να εκλέξει βουλευτή με σταυρό. Όλα τα τελευταία χρόνια μοναδικός βουλευτής ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος όμως, εκλεγόταν χωρίς σταυρό, ως πρόεδρος του κόμματος και ζούσε τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον Μαγκριώτη, αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΚΙΝ.ΑΛ. εμφανίζεται με χαμηλά ποσοστά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Άλλη μια εκκρεμότητα αφορά το Κιλκίς όπου το ψηφοδέλτιο είχε κλείσει, ωστόσο, μετά και την αλλαγή με την ποσόσοση των γυναικών θα πρέπει να αποχωρήσει ένας από τους άνδρες προκειμένου να μπει άλλη μια γυναίκα.

Συγκεριμένα, στις πέντε θέσεις των υποψηφίων είχαν κλείει οι Παραστατίδης, Ανθρακίδης, Ανασταστιάδης, Φραγκίδης και Συμμεωνίδου. Ωστόσο, ένας από τους τέσσερις άρρενες θα πρέπει να αποχωρήσει και προς το παρόν δεν προσφέρεται κανείς τους.