Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

Ο ασθενής είναι μέσης ηλικίας, με συμπτώματα του ιού και βρίσκεται σε καραντίνα - Τι λέει στη Voria.gr ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ.

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου, παρόμοια με αυτά του κορωναϊού.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για Έλληνα, 62 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ουχάν.

Ο ασθενής μετέβη σήμερα στο νοσοκομείο μόνος του, καθώς είχε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ για προληπτικούς λόγους, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα για το αν πρόκειται για κρούσμα κορωναϊού ή όχι θα γνωστοποιηθούν αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ