Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

Έργο αξίας περίπου 43 εκατ. ευρώ για την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου θα υλοποιηθεί από την Ελληνικά Καλώδια και τη θυγατρική της.

Η Ελληνικά Καλώδια και η θυγατρική της Fulgor αναλαμβάνουν έργα για την υποβρύχια και υπόγεια ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου.

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι o ΑΔΜΗΕ ανέθεσε στην ένωση οικονομικών φορέων Ελληνικά Καλώδια - Fulgor σύμβαση αξίας περίπου 43 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς.

Το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή συνολικά περίπου 30 χιλιομέτρων υποβρυχίου καλωδιακού συστήματος 150 kV, την υποθαλάσσια εγκατάσταση και προστασία του και τη σύνδεσή του με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς 150 KV στο Μαντούδι της Εύβοιας. Η εκτέλεση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες και θα ολοκληρωθεί εντός 20 μηνών.

Το υποβρύχιο καλώδιο θα κατασκευαστεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές υποβρυχίων καλωδίων σε συνεχόμενα μήκη, από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ