Skip to main content

Κόρινθος - Θεία 6χρονης: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν εκεί και δεν βοήθησε το παιδί»

Η θεία του παιδιού και αδερφή του πατέρα της 6χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί στην παραλία που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού

Τα πρώτα λόγια της μητέρας άτυχης 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενώ εξακολουθεί να επικρατεί μυστήριο γύρω από τα τελευταία λεπτά πριν από την τραγωδία.

«Έπαιρνε το παιδί όποτε δεν ήταν στην δουλειά» λέει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, που σημειώνει ότι δεν ξέρει κάτι άλλο παρά μόνο όσα έχει πει η αστυνομία. Στην ερώτηση τής δημοσιογράφου αν το παιδί περνούσε καλά με τον πατέρα του, η μητέρα της 6χρονης απάντησε: «Καλά».

Όπως εξηγεί, την ίδια στιγμή, η θεία του παιδιού και αδερφή του πατέρα, η παραλία είναι δίπλα στο σπίτι του.

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω… Να ήταν εκεί ο αδερφός μου και να μην βοηθούσε το παιδί, δεν το πιστεύω με τίποτα» είπε και συνέχισε: «Άσθμα έχει χρόνια, αλλά δεν θα καθόταν να μην βοηθούσε το παιδί του».

Οι περιγραφές του ψαροντουφεκά:

Ο Παύλος Μπουνάς, στάθηκε στο γεγονός ότι πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, αλλά και ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας τα ρούχα του ήταν στεγνά. «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ισθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Αλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί», είπε αρχικά ο κ. Μπουνάς που όπως σημείωσε ο ίδιος βρήκε το παιδί «μπλε» χωρίς να μπορεί να υπολογίσει πόση ώρα είχε περάσει από τη στιγμή που έπεσε στο νερό.

«Από κάτω περίπου από μία βάρκα παρατήρησα ότι ήταν ένας άνθρωπος, πήγα κοντά, είδα ότι ήταν ένα παιδί, το τράβηξα έξω, το έβγαλα στην αμμουδιά. Ξεκίνησα φώναξα στην γυναίκα μου: ‘Φανή, Φανή, είναι ένα παιδάκι’. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, το λιμενικό, ήρθαν εκεί. Το παιδί όταν το έβγαλα έξω ήταν ήδη μπλε, το πρόσωπο του ήταν δηλαδή μπλε. Με το που το ακούμπησα έξω ξεκίνησαν έτρεχαν νερά, φαγητά, του έκανα κανένα δεκαπεντάρι, δεκαπέντε φορές το στέρνο, το ζούληξα αλλά τίποτα, δεν… Δεν έκανε κάτι» δήλωσε ακόμη.

«Το παιδί το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», ανέφερε στη συνέχεια.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του, παρατημένο μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον», συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr