Skip to main content

Υπόθεση «Mr Bitcoin»: Παρατυπίες του ΣτΕ καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

Η δικηγόρος του «Mr Bitcoin» καταγγέλλει πως η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να της χορηγήσει αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης.

Την άρνηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να της χορηγήσει αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, του λεγόμενου «Mr Bitcoin», καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να της γνωστοποίησει τα ονόματα των δικαστών που θα δικάσουν την υπόθεση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει πως «μετά από τρεις έγγραφες αιτήσεις μου και δύο διαδοχικές αρνήσεις της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, έλαβα χθες αργά το μεσημέρι μέρος μόνο του φακέλου, ενώ η τέταρτη αίτησή μου για τα υπόλοιπα έγγραφα απαντήθηκε προφορικά από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Σακελλαροπούλου, η οποία μου δήλωσε ότι δεν θα μου τα χορηγήσει, διότι κρίνει ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση και δεν θα μου δώσει έγγραφη απάντηση.

Ακόμη, αναφέρει ότι η πρόεδρος του ΣτΕ αρνείται να την ενημερώσει «ποιοι θα είναι οι δικαστές που θα συγκροτήσουν την αυριανή 'Μείζονα Ολομέλεια'».

Η υπόθεση του Mr Bitcoin αναμένεται να συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης.

Ο Ρώσος υπόδικος ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραδοθεί στη Γαλλία, προκειμένου να δικαστεί εκεί για αδικήματα που του αποδίδουν οι γαλλικές αρχές.