Skip to main content

Υποτροφίες και υποστήριξη startups στο πρόγραμμα Γιαννούλη για νεολαία

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του για τη νεολαία.

Η θέσπιση προγράμματος υποτροφιών, η υποστήριξη των νεοφυών επιχειρηματιών αλλά και η απόδοση δημόσιων χώρων στους νέους το καλοκαίρι είναι κάποιες μόνο από τις προγραμματικές θέσεις για τη νεολαία που παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

Ο κύριος Γιαννούλης τόνισε πως επιθυμία του είναι η περιφέρεια να αποτελεί δημιουργικό σπίτι και αυτοδιοικητικό σύμμαχο των νέων.

Η πρώτη του πρόταση ήταν η θέσπιση διάφανων υποτροφιών που θα υποστηρίζουν την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία αλλά και θα συνδυάζονται με ένα πρόγραμμα διετούς εργασίας σε διάφορους τομείς στις δομές της περιφέρειας.

Αναφερόμενος στη δυναμική των start ups εξέφρασε την πρόθεσή του να υποστηρίξει κάθε νέο με καινοτόμες ιδέες προσφέροντας του χώρο, πληροφόρηση αλλά και διασύνδεση με την πραγματική οικονομία. Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο άσκησε κριτική στους κυρίους Τζιτζικώστα και Ψωμιάδη λέγοντας πως προσπάθησαν να επιτύχουν την επικοινωνία των νεοφυών επιχειρηματιών με την οικονομία με έναν «τραγικά πρόχειρο τρόπο». Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως το κίνημα των νέων αυτών που αναπτύσσεται δεν θα μείνει στα στενά όρια της περιφέρειας αλλά θα ανοίξει στην υπόλοιπη Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Ακόμα μίλησε για τη δημιουργία περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας λέγοντας πως πρόκειται για έναν τομέα που μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές απασχόλησης για πολλούς νέους.

Υπογραμμίζοντας πως οι νέοι πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν την εποχή τους, πρότεινε για τη θερινή περίοδο την παραχώρηση δημόσιων χώρων της ΠΚΜ σε Περαία και Χαλκιδική στους νέους που θέλουν να απολαύσουν εκεί τις διακοπές τους.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοίκησης Τζιτζικώστα υποστήριξε ότι «από τα 123 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διοχετευθεί αποκλειστικά στους τομείς έρευνας και καινοτομίας, απορροφήθηκαν μόνο τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ».

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου τα μέλη του συνδυασμού μοίρασαν στους δημοσιογράφους ένα κόμικ που σατυρίζει τόσο τον ίδιο τον υποψήφιο όσο και τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Ψωμιάδη.