Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΙΡΑΚ: Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για στρατιωτικά θέματα ξεκαθάρισε πως οι κοινές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ δεν έχουν ξαναρχίσει.

Διέψευσαν οι αρχές του Ιράκ τις πληροφορίες ότι έχουν ξαναρχίσει οι κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Ιρακινών, οι οποίες διακόπηκαν μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη.

«Οι κοινές επιχειρήσεις δεν ξανάρχισαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για στρατιωτικά ζητήματα, Αμπντουλκαρίμ Χάλαφ.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα New York Times ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους, είχαν αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις αυτές ξανάρχισαν την Τετάρτη. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει τις επιχειρήσεις του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, καθώς και τις αποστολές εκπαίδευσης του ιρακινού στρατού, για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τον Χάλαφ, η Βαγδάτη δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να ξαναρχίσουν οι κοινές επιχειρήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ