Skip to main content

Ιράν: Θλίψη για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων

Θλιμμένος που η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε εν μέρει αφού αντιστάθηκε επί 800 χρόνια σε πολέμους και τη Γαλλική Επανάσταση, είπε ο Ζαρίφ.

Τη θλίψη του για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εξέφρασε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτηρίζοντας τον γοτθικό ναό του Παρισιού «εμβληματικό μνημείο αφιερωμένο στην προσευχή προς τον μοναδικό Θεό μας, το οποίο μας έφερε όλους κοντά μέσω του λογοτεχνικού έργου του Ουγκώ».

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Ζαρίφ αναφέρει: «Θλιμμένος που η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε εν μέρει αφού αντιστάθηκε επί 800 χρόνια σε πολέμους και τη Γαλλική Επανάσταση. Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους και όλους τους καθολικούς».

Να σημειωθεί ότι τα μυθιστορήματα του Ουγκώ «Οι Άθλιοι» και «Η Παναγία των Παρισίων» είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Ιράν, με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να μην κρύβει τον θαυμασμό του προς τον Γάλλο συγγραφέα, αλλά και τον επίσης Γάλλο λογοτέχνη βραβευμένο με Νόμπελ Ρομέν Ρολάν.