Skip to main content

Ισόπαλη με Κροατία η Εθνική πόλο στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (vid)

Η Γαλανόλευκη έμεινε στο 8-8 με την Κροατία στην πρεμιέρα της σε ένα ματς που δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη.

Η Εθνική πόλο άρχισε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η Γαλανόλευκη έμεινε στο 8-8 με την Κροατία στην πρεμιέρα της σε ένα ματς που δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ αλλά δεν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη. Επόμενη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 23 Ιουνίου κόντρα στην Ιαπωνία, η οποία μάλιστα έκανε την έκπληξη επικρατώντας 12-11 της Γερμανίας.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε ιδανικό ξεκίνημα κόντρα στους Κροάτες. Με «όπλο» την πολύ καλή της άμυνα στις επιθέσεις των Κροατών με παίκτη παραπάνω κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Μπίγιατς. Οι Έλληνες αθλητές πήραν το προβάδισμα, ωστόσο ο Χαρκόφ ισοφάρισε άμεσα για την Εθνική Κροατίας σε 1-1. Η συνέχεια στο πρώτο οκτάλεπτο είχε την υπογραφή της «γαλανόλευκης», η οποία με σεμιναριακή άμυνα, αλλά και τεράστια αποτελεσματικότητα στην επίθεση κατάφερε να πάρει «αέρα» τριών τερμάτων (4-1) μέχρι το τέλος του οκταλέπτου.

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Κροάτες αντέδρασαν, βελτιώνοντας τα ποσοστά τους στην επίθεση, δημιουργώντας προβλήματα στους παίκτες της Εθνικής. Με τον Χαρκόφ ως βασικό εκφραστή της επίθεση της, η ομάδα του Τούτσακ, με σερί 1-4, ισοφάρισε σε 5-5 πριν το τέλος του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Το ξεκίνημα στην επανάληψη έμοιαζε παρόμοιο με την πρώτη περίοδο της αναμέτρησης. Η Εθνική, έχοντας πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήρε εκ νέου προβάδισμα ενός τέρματος (6-5), το οποίο κατάφερε να διατηρήσει έως το τέλος του οκταλέπτου (7-6) παρά την άμεση απάντηση των Κροατών.

Η ομάδα του Τούτσακ, όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι κατάφερε να βρει την απάντηση στο προβάδισμα της «γαλανόλευκης» και με τον Ζούβελα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Εκεί, ο Άγγελος Βλαχόπουλο πήρε ξανά την επιθετική «μπαγκέτα» και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική (8-7), 3.10 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Βέβαια, οι Κροάτες είχαν τον τελευταίο λόγο, με τον Μπάσιτς να πετυχαίνει ένα τυχερό γκολ και να ισοφαρίζει σε 8-8, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 2-1, 1-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1, Βρίλιτς, Μπάσιτς 1, Καρκόφ 3, Πόπαντιτς.