Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΑΝΤΣΕΘ ΠΡΟΣ PODEMOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Podemos δεν έχουν ευοδωθεί και ενόψει της προθεσμίας της 23ης Σεπτεμβρίου.

Δύο εβδομάδες πριν την λήξη της προθεσμίας για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απηύθυνε έκκληση χθες προς το κόμμα των Podemos, να τον στηρίξει, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Podemos δεν έχουν ευοδωθεί και ενόψει της προθεσμίας της 23ης Σεπτεμβρίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ο στόχος του είναι η συγκρότηση μιας «προοδευτικής κυβέρνησης».

«Έχουμε τις απαραίτητες έδρες και έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα. Αυτό που ξέρουμε ότι χρειάζεται το Podemos να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να τερματιστεί αυτό το αδιέξοδο», δήλωσε χθες σε μια εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Τολέντο.

Τον Ιούλιο, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός απέτυχε δύο φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου, αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το Podemos. Αν δεν καταφέρει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, στις 10 Νοεμβρίου.

Ο Σάντσεθ έχει προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, δίνοντας του δυνατότητα να συμφωνεί σε πολιτικές, δίχως συμμετοχή στα υπουργικά αξιώματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ