Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΙΣΘ: ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων.

Τη διαπίστωση ότι ο εμβολιασμός των ιδιωτών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε κάνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

«Η πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας (για τους ιατρούς συνεργάτες τους) και μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ (για τους υπολοίπους)» σημειώνει ο κ. Νίτσας προσθέτοντας ότι για μία ακόμη φορά «οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο και η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και τις αρχές Μαρτίου».
 
Ο κ. Νίτσας επισημαίνει ότι ο ΙΣΘ -σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ- είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Παπαγεωργίου» και «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» για 2000 συναδέλφους οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές αιτήσεις. «Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Πρέπει άμεσα, να υπάρξει επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών να ολοκληρωθεί τάχιστα για το καλό της δημόσιας υγείας και των ασθενών μας.
 
Επίσης πρέπει να δοθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως επίσης και η δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς.

«Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι υγεία και μάλιστα δημόσια υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται…» καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ