Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
x

ΙΣΘ: Ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση άλλη μια φορά ασκεί την περίφημη «κοινωνική πολιτική» της σε βάρος των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «για μια ακόμη φορά ασκεί την περίφημη «κοινωνική πολιτική» της σε βάρος των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών αναγγέλλοντας, με την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ, μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε χρόνιες ασθένειες, χωρίς να προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «το κράτος μεταβιβάζει την υποχρέωση της δωρεάν παροχής υγείας  στον ιδιώτη γιατρό αφού τον εξαναγκάζει να χρεωθεί και να πληρώσει ο ίδιος την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του πληθυσμού».

«Το γεγονός αυτό ισοδυναμεί με εκτόξευση του clawback του 2019 στα ύψη και είναι πράξη καταλήστευσης των ελάχιστων πόρων αποζημίωσης του εργαστηριακού έργου, ο οποίος  πληρώνει ήδη το παλαιό εκβιαστικό clawback ενώ οι τιμές αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων έχουν ήδη μειωθεί κατά 43%.

Τονίζουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακοί ιατροί είναι επιστήμονες που έχουν συνταγματικό δικαίωμα να ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα στη χώρα μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ