Skip to main content

ΙΣΘ: Οδηγούνται σε λουκέτο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

«Η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική στις πλάτες του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα», επισήμανε η γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σε επ΄αόριστον κινητοποιήσεις οδηγούνται τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία θα κλείσουν εκ νέου από τις 10 Ιουνίου «μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας» όπως δήλωσε στο radio North 98 η Γενική Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαρία Χατζηδημητρίου.

Όπως τονίζει η κυρία Χατζηδημητρίου αναφερόμενοι και στους λόγους των νέων κινητοποιήσεων «η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική στις πλάτες του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα. Για άλλη μια φορά αυξάνοντας το clow back δηλαδή το ποσό που πρέπει να επιστρέψει ο ιδιωτικός τομέας στο κράτος».

Η γ.γ του ΙΣΘ επισημαίνει πως «ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να χρηματοδοτεί την υγεία των πολιτών και να φαίνεται ψευδώς ότι αυτή την υγεία και κοινωνική πολιτική την ασκεί το κράτος», προσθέτοντας «αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια λίαν συντόμως, με πιθανότητα να μονοπωλήσουν την υγεία στον ιδιωτικό τομέα ξένες εταιρίες».