Skip to main content

ΙΣΘ: Ξεπερνά κάθε όριο η απόφαση Ξανθού για τις εκλογές στον ΠΙΣ

«Η μη επικύρωση του αποτελέσματος με ταυτόχρονη ακύρωση του είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του»,αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Την αντίδραση του για την παρέμβαση του υπουργού Υγείας στα εσωτερικά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ΙΣΘ, σύμφωνα με το νόμο που ο ίδιος υπουργός και η δική του κυβερνητική  πλειοψηφία ψήφισε, ο Υπουργός επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΠΙΣ.

«Η μη επικύρωση του αποτελέσματος με ταυτόχρονη ακύρωση του είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του και εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων», αναφέρει χαρακτηρισικά ο ΙΣΘ.

Σύμφωνα πάντα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης η παύση του νόμιμα εκλεγμένου συμβουλίου με ποσοστό πλειοψηφίας 62% είναι επίσης πέρα των αρμοδιοτήτων του και άκρως αντιδημοκρατική.

«Η δε απόφαση για διενέργεια νέων εκλογών με υπεύθυνο το Δ.Σ. του οποίου η θητεία έχει λήξει ξεπερνά κάθε όριο», σημειώνει ο Σύλλογος.

«Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η ανωτέρω απόφαση είναι εκτός των νόμιμων αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας και εν τέλει  παράνομη. Ο χρόνος ανακοίνωσης της (Μ. Πέμπτη μεσημέρι) και η χρονική περίοδος όπου τα προβλήματα των γιατρών έχουν χτυπήσει κόκκινο, η οποία τυγχάνει να είναι και προεκλογική, δημιουργεί υποψίες για τα βαθύτερα κίνητρα αυτής της απόφασης.Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης ώστε να επανέλθει η ομαλότητα του ΠΙΣ. Εάν αυτό δε γίνει ο ΙΣΘ  θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωση της», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.