Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
x

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021


Τουλάχιστον 5% αναμένεται να είναι η ανάπτυξη το 2021, καθιστώντας την ανάκαμψη μία από τις ισχυρότερες της γαλλικής οικονομίας τα τελευταία 50 χρόνια

Ισχυρή ένεση αισιοδοξίας για τους Γάλλους σήμερα το πρωί από τον διευθυντή της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκολό: Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας για το 2021, η Γαλλία θα έχει μια ανάπτυξη ύψους τουλάχιστον 5%, που θα είναι «μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και σημαντικά υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Ο διευθυντής της μάλιστα έκανε λόγο για την «ισχυρότερη ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας τα τελευταία 50 χρόνια από το 1973».

«Πέρυσι είχαμε μια άνευ προηγουμένου ύφεση και φέτος μια ιστορική ανάκαμψη» υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι «η ύφεση είναι πίσω μας». Δύο είναι οι λόγοι που δικαιολογούν την αισιοδοξία του: Ο πρώτος είναι ότι η κρατική υποστήριξη για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το περίφημο «ότι και αν κοστίσει» του προέδρου Μακρόν, λειτούργησε. «Ήταν ένας μαζικός προϋπολογισμός καθώς και μία τεράστια νομισματική υποστήριξη από την Τράπεζα της Γαλλίας», εξήγησε. Ο δεύτερος λόγος , αφορά στην εμπιστοσύνη που αναμένεται να κερδίσει τόσο τους επιχειρηματίες με επενδύσεις και προσλήψεις, όσο και τους καταναλωτές που θα βγουν στις αγορές. Οι προβλέψεις της τράπεζας στηρίζονται σε έρευνα με μηνιαίες εκτιμήσεις για 8.000 επιχειρήσεις.

Η Τράπεζα της Γαλλίας θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο σύνολο του έτους έτος 2021 την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Πηγή: Deutsche Welle
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ