Skip to main content

Ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Πιέσεις στο ΧΑ

Έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 3% - Ο γενικός δείκτης στο ΧΑ υποχωρούσε 0,40%, παραμένοντας όμως πάνω από το όριο των 800 μονάδων

Νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω απο το όριο του 3%. Την ίδια στιγμή, ελαφρά πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το ράλι των προηγουμένων συνεδριάσεων, που οδήγησε τον ΓΔ σε υψηλά έτους και αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 4 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις, από την επομένη των εκλογών.

Ο γενικός δείκτης στο ΧΑ υποχωρούσε 0,40%, παραμένοντας όμως πάνω από το όριο των 800 μονάδων και με τον τζίρο στα 40,81 εκατ. ευρώ. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες: η Πειραιώς καταγράφει απώλειες 2% και η Eurobank υποχωρεί σχεδόν 3%.

10ετές: Για πρώτη φορά στο 2,982%

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 2,982% και με το περιθώριο έναντι της απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού 10ετούς ομολόγου να περιορίζεται στις 318 μονάδες βάσης. Ιστορικό χαμηλό και για το spread μεταξύ ελληνικού και ιταλικού 10ετούς ομολόγου, μόλις στις 20 μονάδες βάσης.

Οι εξελίξεις ταυτίζονται με την ευρεία νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί επικράτησή της και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.