Skip to main content

Ο θάνατος Κατσίφα και τα ερωτήματα για την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Πολλές λανθασμένες αναφορές για τους Βορειοηπειρώτες, που καλείται η ΕΛ.ΑΣ. ή ο σχετικός φορέας του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν απαντήσεις.

Ένα αιφνίδιο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, ήταν η είδηση. Πού το είδαν το αιφνίδιο; Η είδηση δεν είναι αυτό καθεαυτό το επεισόδιο. Η είδηση είναι ότι άργησε πολύ να συμβεί.

Σε τι διαφέρει ο Ράμα από τον Σαουδάραβα βασιλιά. Και οι δυο είναι οι ηθικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας δυο ενοχλητικών. Ο Ράμα, ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης στους ομογενείς, να πάψουν να καταγγέλλουν την διαφθορά στην οποία είναι χωμένος μέχρι τον λαιμό.

Αυτόν τον Ράμα, ήρθε να ενισχύσει η ΕΛ.ΑΣ. η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για την δολοφονία του Κατσίφα, υποστηρικτική των αλβανικών θέσεων. Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι η σκόπιμη σπίλωση του νεκρού έγινε από αστυνομικό που φορά μια ένδοξη στολή, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το μήνυμα εκπορεύθηκε από το κόμμα, που υιοθέτησε τις αλβανικές θέσεις.

Από πού πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία σύνδεσης της συμπλοκής στην Αλβανία με τη σημαία»; Τι νόημα είχε να αναφέρει ότι ο Κατσίφας συνελήφθη κάποτε για κατοχής κάνναβης; Προσέξτε… Συνελήφθη, όχι ότι καταδικάστηκε, επειδή απλούστατα αθωώθηκε. Από πότε η σύλληψη στοχοποιεί τον συλληφθέντα; Και πού ήξερε η ΕΛ.ΑΣ. πόσες σφαίρες ρίχτηκαν και από ποιον;

Όλη ανακοίνωση είναι συνεισφορά σε υπεράσπιση της αλβανικής κυβέρνησης. Καμιά έκπληξη από τους εθνομηδενιστές, που παθαίνουν ιλαρά μόνον προφέροντας την λέξη έθνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αλήθεια, δεν κρύβει τα αισθήματά του για τον ελληνισμό.

30 σωματεία Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, θέτουν αυτά κρίσιμα ερωτήματα, με επιστολή τους στην ΕΛ.ΑΣ. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Ποιος διέρρευσε την πληροφορία ότι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Αλβανών στην Αθήνα ήταν συμπλοκή μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων η οποία σχετίζεται με τον θάνατο του Κατσίφα.

Ποιος ενημέρωσε το ελληνικό και διεθνές κοινό, ότι σημειώθηκε επίθεση κατά αλβανικού τουριστικού γραφείου στην Αθήνα, αναφερόμενοι στην επίθεση κατά ελληνικής επιχείρησης Βορειοηπειρώτη, που δραστηριοποιείται σε διεθνή τουριστικά δρομολόγια; Πολλές λανθασμένες αναφορές για τους Βορειοηπειρώτες, που καλείται η ΕΛ.ΑΣ., ή ο σχετικός φορέας του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν απαντήσεις. Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες, παύουν να είναι συμπτώσεις.

Το ΥΠΕΞ της Αλβανίας αναφέρει ότι «στην πρέσβη της Ελλάδας ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία». ’Ντάξει τότε… Αφού ανέλαβε η αδέκαστη αλβανική δικαιοσύνη την υπόθεση, θα ριχτεί άπλετο φως. Έχουν χιούμορ οι άνθρωποι. Αφού για πέντε λεπτά επέτρεψαν στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει την σορό του ομογενούς, τι άλλο να ζητήσουμε;

Και μια που είπαμε για ΥΠΕΞ, το ελληνικό μετά από τόσες μέρες εξακολουθεί να μη έχει υπουργό. Υποθέτω, ότι άτυπα ασκεί τα καθήκοντα ο διπλωματικός σύμβουλός του πρωθυπουργού, Ευ. Καλπαδάκης, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Τα θέματα τρέχουν, και οι προκλήσεις των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ είναι επί θύραις.

Η Εισαγγελία των Σκοπίων θα ερευνήσει για παραβίαση του Συντάγματος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ. Μάλλον για επικοινωνιακούς λόγους η ανακοίνωση, αφού κατηγορία κατά του Προέδρου πρέπει να προέλθει από τα δύο τρίτα του αριθμού των βουλευτών, όσοι ψήφισαν τις συνταγματικές αλλαγές. Δεν είναι τόσο εύκολο.