Skip to main content

Ήττα με 3-1 για τον Άρη από τη Χάιντουκ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας

Οι κίτρινοι σαφώς και είχαν καλά διαστήματα, αλλά επίσης φανέρωσαν και σήμερα αδυναμίες ειδικά στις αμυντικές τους γραμμές.

Ο Άρης έχασε από την Χάιντουκ με σκορ 3-1 στο δεύτερο φιλικό που έγινε στο Οντράντσι της Σλοβενίας, πληρώνοντας τα αμυντικά λάθη του.

Όπως μεταδίδει το Pressaris, οι κίτρινοι σαφώς και είχαν καλά διαστήματα, αλλά επίσης φανέρωσαν και σήμερα αδυναμίες, προφανώς θέλουν δουλειά και ενίσχυση με απόκτηση παικτών, ειδικά στην άμυνά τους.

Ο Άρης βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ όταν στο 7’ ο Σιαμπάνης δεν έδιωξε καλά, έστειλε τη μπάλα στον άξονα και όχι πλάγια, δίχως προσοχή και έτσι ο Λιβάγια που έγινε αποδέκτης της, με μακρινό σουτ και αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εκτός εστίας, έγραψε το 1-0 για την Χάιντουκ.

Οι Κροάτες είχαν την υπεροχή και απείλησαν ξανά με τον Σαχίτι στο 14’, ενώ είχαν και δοκάρι δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Σίμιτς μετά από κόρνερ.

Οι κίτρινοι θέλησαν να αντιδράσουν και το έκαναν… Αρχικά απείλησαν στο 21’ με τον Δεληζήση του οποίου η προβολή δεν ήταν δυνατή και τη μπάλα μπλόκαρε ο Πόσαβετς και ισοφάρισαν στο 23’ με τον Χατζηπιρπιρίδη!

Ο νεαρός επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από όμορφη συνεργασία των Αργεντίνων (Μπερτόγλιο και Ματέο που είχε νέο ρόλο, δίπλα στον Ματίγια) και πλάσαρε ιδανικά για το 1-1…

Μετά το γκολ οι κίτρινοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησαν προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Πόσαβετς, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Η Χάιντουκ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σαχίτι για να κάνει το 2-1, όμως το σουτ του παίκτη των Κροατών έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Σιαμπάνη. Όσο ο Άρης πίεζε την άμυνα της Χάιντουκ είχε τη δυνατότητα να δημιουργεί φάσεις, όμως ήταν ευάλωτος στις κόντρα επιθέσεις των Κροατών δίχως πάντως να δεχθεί γκολ και έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 1-1.

Ο Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σάσα, Γκάμα και Μπεναλουάν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και ο Άρης ήταν πιο επιθετικός από την Χάιντουκ. Ο Μαντσίνι δύο φορές (η πρώτη στο 52’, η δεύτερη στο 62’) απείλησε τον Πόσαβετς, ενώ και ο Γκάμα είχε ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους κίτρινους στο 61’, αλλά το σουτ πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία της Χάιντουκ. Στο ίδιο διάστημα η καλύτερη στιγμή της κροατικής ομάδας ήταν στο 58’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη.

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Ιζέτ Χαϊροβιτς στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, παίζοντας αρχικά πίσω από τον Μάνο, ως 10αρι και αργότερα άλλαξε θέση με τον Γκάμα και τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης…

Ο Σιαμπάνης είχε λάθος εκτίμηση και στο 73’ όταν ο Ζάιρο με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1, κόντρα στη ροή του αγώνα…

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 78’, η Χάιντουκ πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν από κακή αντίδραση στο αμυντικό τρανζίσιον, ο Ζάιρο βρέθηκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ντόλτσεκ και αυτός βρήκε τον Λιούμπισιτς που με γυριστό σουτ έγραψε το 3-1.

Οι κίτρινοι ήταν φανερός εκτός ρυθμού από την ώρα που είχαν τις δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 61’ και 62’ με Γκάμα και Ματίγια, αλλά είχαν και κακές αντιδράσεις στην άμυνα, δίνοντας στην Χάιντουκ την ευκαιρία να σκοράρει δύο γκολ.

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ασλανίδης (46’ Μπεναλουάν), Δεληζήσης, Ματίγια (71’ Κριμιτζάς), Γκαρσία (46’ Σάσα), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (Τσαγκαλίδης 71’), Μπρούνο (63’ Μάνος), Μαντσίνι (71’ Χαϊροβιτς)

ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Πόσαβετς, Ντέλοβα, Σίμιτς, Έλεζ, Τσόλινα, Ατανάσοφ, Βούκοβιτς, Σαχίτι, Λιβάγια, Μπίουκ, Μλάκαρ