Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

ΙΒΑΝΟΦ: ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ «Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Η θέση μου είναι τελική, δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ

«Ταπεινωτική» χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, στο διάγγελμά του.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» καθώς, όπως είπε, «παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς».

«Είναι δείγμα πατριωτισμού να μη μας ενδιαφέρει η μειονότητα; Είναι δείγμα πατριωτισμού η Ελλάδα να πάρει ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα; Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποστηρίξουν την υπογραφή μιας επιζήμιας συμφωνίας», τόνισε ακόμη ο κ. Ιβάνοφ. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, η οποία διήρκησε μόλις δύο λεπτά σημειώσε: «Τους είπα ότι αυτή είναι προσωπική τους συμφωνία. Είναι η απόφασή τους, με δική τους ευθύνη. Πρόκειται για μία απαράδεκτη συμφωνία που παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα».

«Η συμφωνία δεν έχει νομική ασφάλεια και εγγυήσεις από την πλευρά της "Μακεδονίας". Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους "Μακεδόνες" που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους "Μακεδόνες" της "Μακεδονίας". Θα προσπαθήσω για μια λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους τους πολίτες της "Μακεδονίας". Οι πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται. Η απόφασή μου είναι τελική και δεν θα εκφοβιστώ από απειλές και εκβιασμούς. Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το επιζήμιο κείμενο συμφωνίας», υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ