Skip to main content

K. Κιλτίδης: Ο Μεϊμαράκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί

Βαβυλωνία χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής της ΝΔ.

"Ένας πρόεδρος όταν θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο πρόεδρο προφανώς και πρέπει να παραιτείται. Δεν νομίζω ότι υπήρχε προηγούμενο άλλης τέτοιας διαδικασίας. Προφανώς οι κομματικές θέσεις πρέπει να κατατίθενται" είπε ο επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος χαρακτήρισε "Βαβυλωνία" την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" της Νικόλ Καζαντζίδου και του Χρήστου Μάτη, ο κ. Κιλτίδης είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ορίστηκε ως μεταβατικός πρόεδρος και εξέφρασε την άποψη ότι δεν ακολούθησε τους κανόνες της δεοντολογίας παραμένοντας στο τιμόνι του κόμματος. "Τον τιμώ και πιστεύω ότι είναι η συνείδηση αυτής της παράταξης. Από την άλλη πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτά τα 5 - 6 χρόνια που πλήγωσαν τον κόσμο μας το πρόβλημά μας βρίσκεται στα θεμέλια αυτής της παράταξης, δεν βρίσκεται στην κορυφή" είπε ο κ. Κιλτίδης.
 
Ο κ. Κιλτίδης, σε αντίθεση με τον κ. Μεϊμαράκη, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη επειδή -όπως είπε- είναι εκλεγμένος. "Από που κι ως που πρέπει να υπάρχει εξομοίωση της κομματικής θέσης με τη θέση του Περιφερειάρχη; Είναι εκλεγμένος, είναι αιρετή θέση και μάλιστα έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή" υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις άλλες δύο υποψηφιότητες Μητσοτάκη - Γεωργιάδη είπε ότι δεν εκφράζουν την κυρίαρχη αντίληψη του χώρου της ΝΔ και επισήμανε ότι η πολιτική τους έκφραση έχει να κάνει "ακόμα και με άναρχες πολιτικές οι οποίες σημάδεψαν την παράταξη τα τελευταία 5- 6 χρόνια".

Ειδικά για τον κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι "εκφράζει μια φιλελεύθερη καθαρή αντίληψη που μπορεί να είναι χρήσιμη ως απόχρωση, ως συνεισφορά στην παράταξη" ενώ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι "με το τι καλό είναι το μνημόνιο" και τις πολιτικές που υιοθέτησε "πλήγωσε αφάνταστα την εικόνα της παράταξης".

Εξάλλου, εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν πρέπει να παρέμβει προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στη ΝΔ και χαρακτήρισε άσχημη εικόνα την πρόσφατη τηλεοπτική κόντρα Μεϊμαράκη - Γεωργιάδη.