Skip to main content

Το... όνειρο που ζούμε με την αμόλυβδη, το DNA που δεν ελήφθη και οι τσαμπουκάδες στα διόδια από τους παραχωρησιούχους

Το «Καλάθι των Σχολικών», ο δήμαρχος που διημερεύει και διανυκτερεύει... και οι συμβουλές για δωρεάν γάμο

Παραφράζοντας το γνωστό μότο από πετυχημένη τηλεοπτική διαφήμιση που έλεγε «… όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε» με την τιμή της αμόλυβδης χτες σε κεντρική λεωφόρο της Θεσσαλονίκης στα 1,977 το λίτρο, μάλλον θα πρέπει να λέμε… «εφιάλτη ζω, ξυπνήστε με». Απλώς αναρωτιόμαστε εάν κοστίζει τόσο η βενζίνη στη Θεσσαλονίκη, δύο βήματα από τα διυλιστήρια, στα… Τζουμέρκα, μάλλον πρέπει να την πουλάνε… σαν κόσμημα. Τώρα πώς οι Κύπριοι πληρώνουν λιγότερα, εκεί πια μπαίνουν άλλοι ειδικοί ερευνητές να απαντήσουν. Εμείς είμαστε στο άλλο όνειρο... Και το επόμενο διάστημα το όνειρο θα γίνει χειρότερο. Γιατί άντε και βάλαμε βενζίνη, τα διόδια που θα γίνουν πιο αλμυρά από τον Σεπτέμβριο πού το πας. Οι παραχωρησιούχοι των διοδίων πάντως το πήγανε με... μαγκιά. Με το έτσι θέλω ανακοίνωσαν αυξήσεις στις μπάρες και τώρα τρέχει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, να τους μαζέψει. Σκεφτείτε πως άλλα είχαν συμφωνηθεί κι άλλα κάνουν τώρα οι έχοντες και το μαχαίρι και το καρπούζι, δηλ. λέγε με «παραχωρησιούχο». Να δούμε στο τέλος ποιος θα κάτσει κάτω από την μπάρα (των διοδίων). Είναι ακόμη ένα ανεξήγητο.

Ανεξήγητα είναι κι όσα παρακολουθούμε στην υπόθεση του 29χρονου Μιχάλη που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Δεν πήραν λένε υλικό DNA στη φάση της προανάκρισης από τους 104 συλληφθέντες και θα το δούμε τώρα στη νέα... φάση. Αυτήν που θα τρέξουν οι τρεις πλέον ανακριτές, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση. Και ίσως σε μια επόμενη φάση να μας πει πραγματικά η Αστυνομία γιατί φτάσανε να αλωνίζουν οι Κροάτες που όπως λένε και τα papers γνώριζε τι μπουμπούκια είναι αυτά που αλώνιζαν στην Αθήνα, σκορπώντας θάνατο. 

Έρχεται και το «Καλάθι των Σχολικών» 

Τελικά όλη η ζωή μας συνυφασμένη με ένα ...καλάθι είναι. Ως παιδιά γνωρίζαμε το καλάθι της Κοκκινοσκουφίτσας, ως νοικοκυρές μάθαμε, χρόνια τώρα, το καλάθι της νοικοκυράς, αργότερα δημιουργήθηκε το «καλάθι του νοικοκυριού», το έφερε η ακρίβεια και μπήκε για τα καλά στη ζωή μας καθώς, σχεδόν καθημερινά, τρέχουμε να βρούμε την ειδική σήμανση στα σούπερ μάρκετ μήπως και πετύχουμε καλύτερες τιμές.

Και επειδή έχουμε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια με την ακρίβεια φαίνεται πως σύντομα θα αποκτήσουμε και νέο καλάθι το επονομαζόμενο «καλάθι των σχολικών».

Εδώ και λίγες ημέρες άλλωστε, με τη νέα σχολική χρονιά να πλησιάζει, δεν είναι λίγες οι φορές που αναφέρθηκε σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας. Τι θα περιέχει το νέο καλάθι; Μα τι άλλο; τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στιλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους κι ενδεχομένως και γεωμετρικά όργανα. 

Το ζήτημα είναι ως ποτέ θα ζούμε με καλάθια και με αναγκαστικά, μετά από κυβερνητικές πιέσεις, μειωμένες τιμές, αν και τσουχτερές στην πραγματικότητα; Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος με τη «δημιουργία» καλαθιών που περιέχουν μειωμένες τιμές

Ο δήμαρχος που διημερεύει και διανυκτερεύει....

Επί 20 χρόνια εργάζεται όχι οκτώ ώρες την ημέρα αλλά, όπως ο ίδιος, λέει δεκαέξι. Μάλιστα, η εργασία του δεν είναι μόνο μέσα σε ένα γραφείο αλλά και έξω στον δρόμο. Ο λόγος για τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του, δουλεύει 16 ώρες καθημερινά, επί 365 ημέρες τον χρόνο, ακόμα δηλαδή και τα σαββατοκύριακα.

«Διημερεύουμε και διανυκτερεύουμε», όπως λέει χαρακτηριστικά. Και αν πολλοί θα σπεύσουν να σχολιάσουν ότι η εργασία του είναι σε ένα γραφείο, καθισμένος στην καρέκλα του δημάρχου, μάλλον κάνουν λάθος. Αν όχι καθημερινά, ο κ.Κυρίζογλου γυρνάει συνεχώς σε γειτονιές και δρόμους του δήμου του και επιβλέπει.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος έχει εντοπίσει προβλήματα κυρίως σε ζητήματα καθαριότητας, σε κάδους απορριμμάτων, στην αποκομιδή. Άμεσα αφού εντοπίσει το πρόβλημα κατά την αυτοψία του, ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία για να το τακτοποιήσουν. 

Οι ουρές του Μιχάλη Κούπκα και οι συμβουλές του για δωρεάν γάμο 

Το είδαμε πολύ στις δύο βουλευτικές εκλογές και συνεχίζεται και στις δημοτικές του Οκτωβρίου.... Οι υποψήφιοι, είτε δήμαρχοι είτε σύμβουλοι, εκτός από το facebook και το instagram πλέον χρησιμοποιούν συχνά και το tik tok όπου μέσα από βιντεάκια τους προβάλουν το έργο και τις θέσεις τους. Ωστόσο, δεν χαρακτηρίζεται όλων η προσπάθεια πετυχημένη. Ξεχωρίζει πάντως του Μιχάλη Κούπκα, αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εκ νέου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου. Με μεγάλη άνεση στον λόγο και στις κινήσεις του και από διάφορα σημεία της πόλης προβάλει τα όσα έχει κάνει στην αντιδημαρχία που υπηρετεί. Μας μίλησε για τις ουρές, πλουμιστές, χνουδωτές και μακριές, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ μας έδωσε και συμβουλές για την τέλεση δωρεάν γάμου.