Skip to main content

Και μέσα στον Αύγουστο τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης- Συκεών

Συνεχίζονται μέχρι 31 Αυγούστου τα μαθήματα για την προετοιμασία των μαθητών της Α’ Γυμνασίου

Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας παραδίδουν και τον Αύγουστο οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η νέα πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς της αντιδημαρχίας Παιδείας βρήκε μεγάλη απήχηση μεταξύ των μαθητών που ως επί το πλείστον ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού και την επακόλουθη τηλεκπαίδευση.

Έτσι λοιπόν συνεχίζεται έως τις 31 Αυγούστου η διδακτική ενίσχυση στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για το γυμνάσιο.

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν τον Ιούνιο από το δημοτικό παρακολουθούν μαθήματα Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών.

Τις παραδόσεις κάνουν οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Χαρίσης και Βασίλης Πολυτσίνος, και, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, τα παιδιά είναι συνεπή στις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, γίνονται δύο εβδομαδιαία πρωινά μαθήματα διάρκειας δύο διδακτικών ωρών με τη μορφή επαναλήψεων, συζήτησης αποριών και λύσης ασκήσεων. Φυσικά οι θερινές τάξεις στεγάζονται σε κλιματιζόμενη αίθουσα στον 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελευθ.Βενιζέλου 125, πρώην δημαρχείο Νεάπολης).

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένας από τους θεσμούς της εκπαιδευτικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ανεστάλη εξαιτίας της πανδημίας. Επανήλθε δυναμικά τον περασμένο Νοέμβριο και λειτούργησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους βοηθώντας εκατοντάδες παιδιά να ανταπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Φέτος, για πρώτη φορά ο δήμος και το Γραφείο Παιδείας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής ανέλαβαν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία θερινού τμήματος προετοιμασίας για τα παιδιά που θα φοιτήσουν από Σεπτέμβριο στην Α’ Γυμνασίου. Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο ότι πρόκειται για μαθητές με σημαντικά κενά στις γνώσεις που απέσπασαν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού εξαιτίας της αναστάτωσης που προκάλεσε η τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στο θερινό Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου είναι ανοιχτή σε όλους χωρίς οικονομικά κριτήρια και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείο Παιδείας δήμου Νεάπολης-Συκεών (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος) υπεύθυνος: Ιωάννης Χαρίσης:  τηλ. 2313-329577.