Skip to main content

Και στην ελληνική Βουλή το σχέδιο σωτηρίας!

Στις 6 ή στις 7 Μαΐου το αργότερο η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, για την ενεργοποίηση του σχεδίου σωτηρίας της εθνικής οικονομίας, θα πάει για συζήτηση και ψήφιση και
Στις 6 ή στις 7 Μαΐου το αργότερο η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, για την ενεργοποίηση του σχεδίου σωτηρίας της εθνικής οικονομίας, θα πάει για συζήτηση και ψήφιση και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, που επιμένουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μολονότι δεν υποχρεώνεται, θα «κατεβάσει» το σχέδιο στη Βουλή για να φέρει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους.

Πρόκειται για έναν ελιγμό  ο οποίος εκτός από τους προφανείς πολιτικούς λόγους, υποκρύπτει κι εθνικούς - κι όχι απλά συμβολικούς. Ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει από όλους τους έχοντες άμεση ή έμμεση σχέση κι ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας να μην κρυφτούν, αλλά να επωμισθούν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία δεν υφίσταται. Αυτό το οποίο θα επιδιωχθεί είναι απλώς να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και συναίνεση.

Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει η πρόθεση να δρομολογήσει τάχιστα τις εξελίξεις προσεχώς και να κερδίσει τον όποιο χρόνο μπορεί κι έχει χάσει.