Skip to main content

Καϊλή: Θετικά τα δείγματα Μητσοτάκη- Θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ το 2021

Αποτιμώντας τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ η ευρωβουλευτής του κόμματος επισήμανε ότι «είμαστε υπολογίσιμη δύναμη και παράγοντας σταθερότητας».

Θετικά αποτίμησε το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.
 
«Εξακολουθώ να βλέπω θετικά δείγματα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά πισωγυρίσματα ή αρκετά λάθη, αλλά επί της ουσίας το ότι βλέπουμε οι οικονομικοί δείκτες να έχουν διορθωθεί και να στέλνουν θετικά σήματα στις διεθνείς αγορές και τους διεθνείς επενδυτές είναι τεράστια επιτυχία μετά από μια δεκαετία που η Ελλάδα δεν ήταν μέσα στον επενδυτικό χάρτη. Επίσης, αυτό είναι μόνο η αρχή  για να μπορέσει να αρχίσει να αναπτύσσεται και η οικονομία μας και να μπορέσουμε να προλάβουμε να εκμεταλλευτούμε και τα εργαλεία που μας δίνει η Ευρώπη.»
 
Για το ζήτημα ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ που εγείρεται από συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος η κ. Καϊλή σχολίασε: «Η παράταξη έχει φτάσει σε αυτά τα ποσοστά, παρόλο που έγιναν κινήσεις και είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη και παράγοντας σταθερότητας. Μπορεί κάνεις να συνεννοηθεί σε θέματα στα οποία συμφωνούμε και να μην στηρίζουμε θέματα με τα οποία διαφωνούμε. Θέμα ηγεσίας θα υπάρξει το 2021, τότε που λήγει η θητεία της Φώφης Γεννήματα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ»
 
Για το προσφυγικό μεταναστευτικό η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθυστερήσει. Είναι μια παταγώδης αποτυχία της Φον ντερ Λάιεν να σχηματίσει μια Επιτροπή που θα είναι αποδεκτή. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που από τον Απρίλη είναι παγωμένες ουσιαστικά όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και όλο το νομοθετικό μας έργο, οι κινήσεις και οι ερωτήσεις και οι πιέσεις που θα μπορούσαμε να ασκήσουμε. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Αντιθέτως είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα και το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, καθώς μας ανησυχεί ιδιαιτέρως το τι συμβαίνει στην Τουρκία γιατί η απειλή είναι ευθέως προς την Ευρώπη και όχι μόνο προς την Ελλάδα. Οπότε θα μπει στην ατζέντα γρήγορα. Προσπαθούν να διασφαλίσουν απλώς ότι τα χρήματα αυτή τη φορά θα έχουν αποτέλεσμα. Με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν θεωρούν ότι είχε. Και δεν είναι εύκολο να ελέγξεις τις δομές τις εθνικές. Δεν μπορείς να δίνεις λεφτά και να  στέλνεις τους Ευρωπαίους να παρακολουθούν τα πάντα.»
 
Χαρακτήρισε, τέλος, «εξαιρετικά σημαντικό» να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.