Skip to main content

Κακάο και σοκολάτα υγείας: Τι κρύβεται πίσω από τις λαχταριστές γεύσεις

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την κατανάλωση της αγαπημένης σε όλους σοκολάτας και ποιο είδος είναι πιο ωφέλιμο για την υγεία μας.

Δεν χρειάζονται συστάσεις για αυτό το πολύτιμο φαγητό που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. Εκείνη την εποχή, οι Μάγια από την Κεντρική Αμερική, οι πρώτοι γνώστες της σοκολάτας, την έπιναν ως ένα πικρό ρόφημα που είχε υποστεί ζύμωση ανακατεμένο με μπαχαρικά ή κρασί.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει 50-90% στερεά κακάο, βούτυρο κακάο και ζάχαρη, ενώ η σοκολάτα γάλακτος περιέχει από 10-50% στερεά κακάο, βούτυρο κακάο, γάλα σε κάποια μορφή και ζάχαρη. Σε σοκολάτες χαμηλότερης ποιότητας μπορεί επίσης να προσθέσουν λίπος βουτύρου, φυτικά έλαια ή τεχνητά χρώματα ή γεύσεις. Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει στερεά κακάο και είναι απλά φτιαγμένη από βούτυρο κακάο, ζάχαρη και γάλα. Είναι πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και φυτοχημικών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr