Skip to main content

Κακοκαιρία «Daniel»: Ενεργοποίηση Copernicus για τη Μαγνησία

Σκοπός είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για την καταγραφή των πλημμυρικών φαινομένων στη Μαγνησία από την κακοκαιρία «Daniel», προχωράει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη, κατά την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας από αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus θα βοηθήσει το έργο των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.