Skip to main content

Κακοκαιρία Daniel: Σημαντικές ελλείψεις στα φαρμακεία της Θεσσαλίας

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας τόνισε ότι δεκάδες φαρμακεία, όπως και τα αποθέματά τους, καταστράφηκαν

Εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες σε οικίες, ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες, το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία, δημιούργησε σοβαρές ελλείψεις και στα φαρμακεία, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνου Κουτσούκη, να ζητά τη συνδρομή των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν οι επιτακτικές ανάγκες των πολιτών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κουτσούκης ανέφερε ότι δεκάδες φαρμακεία, όπως και τα αποθέματά τους, καταστράφηκαν, ενώ καταστράφηκαν επίσης και τα σκευάσματα που διατηρούσαν οι πολίτες στα σπίτια τους.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, σε συνεργασία με τις αποθήκες της περιοχής», σημειώνει ο κ. Κουτσούκης, προσθέτοντας πως με ειδικά οχήματα φόρτωσης διανέμονται τα σκευάσματα στα φαρμακεία.

«Τύρναβος, Ελασσόνα, Γιάννουλη, Αγιά είναι στο μάτι του κυκλώνα. Σε κάποιες περιοχές η πρόσβαση είναι ακόμη αδύνατη, εκτός από την περιοχή του Συκουρίου, όπου άνοιξε ένας δρόμος», επισημαίνει.

«Θέλουμε οι φαρμακευτικές εταιρείες να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις μας και να προμηθεύσουν τις φαρμακαποθήκες. Πρέπει να δίνουν μεγαλύτερες ποσότητες, από τις συνήθεις, γιατί ο κόσμος δεν έχει τα συνήθη αποθέματα. Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Ανάλογη έκκληση με τις φαρμακαποθήκες απευθύνουν οι φαρμακοποιοί και στο υπουργείο υγείας που έχει τον συντονισμό, για να αντιμετωπιστεί η περιοχή με ευνοϊκούς όρους, ως προς την επάρκεια φαρμάκων. Αιτήματα απευθύνονται και προς τον ΕΟΦ για κάποια σκευάσματα, όπως αντιτετανικούς ορούς, που έχουν μεγάλη ζήτηση.