Skip to main content

Κακοποίηση γάτας στην Ύδρα: Στην φυλακή μέχρι να απολογηθεί ο άνδρας που την πέταξε από 8 μέτρα

Μετά το διοικητικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, ο δράστης καλείται να δώσει αύριο εξηγήσεις στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά

Στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, οδηγήθηκε μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, ο 58χρονος κακοποιητής του γατιού στην Ύδρα.

Διαβάστε: Απίστευτο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ύδρα - «Έχεις πρόβλημα; Εγώ έριξα τη γάτα από την ταράτσα»!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις 11 το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά όπου μετά την παρουσία του στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε σε ανακριτή με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η κράτησή του μέχρι αύριο.

Ο μεσήλικας, στον οποίο επεβλήθη και διοικητικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, θα χρειαστεί να περάσει άλλη μια νύχτα στα κρατητήρια και αύριο θα μεταχθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά σε βάρος του ζώου που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό.

Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ το οποιο επεβλήθη στον 58χρονο, ειναι το ανώτερο που προβλέπεται αν το το δύστυχο ζώο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει καθώς τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά πρόστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται στις 30.000-50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά από οδηγίες των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και την καταγγελία ιδιοκτήτριας καταστήματος που στεγάζεται κάτω από το εστιατόριο που ο 58χρονος δράστης, πέταξε το γατάκι από ύψος 8 μέτρων, ενήργησαν ταχύτατα.

Αμέσως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα ενώ λίγες ώρες αργότερα, κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε τραυματισμένο στο πρόσωπο.