Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρωπης απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας πως «της δίνεται η ευκαιρία να γίνει πιο κοινωνική μετά την πανδημία».

Την ευκαιρία που ανοίγεται για την Ευρώπη, να γίνει πιο κοινωνική «που να μην αφήνει κανέναν πίσω», όπως τονίζει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζει στο μήνυμά του, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ο υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητες Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε τα εξής:

«Τιμούμε σήμερα (9 Μαΐου) την Ημέρα της Ευρώπης. Την ημέρα που ο Ρομπέρ Σουμάν έριξε το σπόρο για τη θεσμική συνεργασία, την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Έγιναν έκτοτε πρωτόγνωρης έκτασης βήματα που οδήγησαν από την Συνθήκη για τον άνθρακα και τον χάλυβα, στην ΕΟΚ και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είμαστε τώρα μπροστά στην ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη. Η πρόκληση της πανδημίας ανέδειξε αδυναμίες, αλλά και δυνατότητες που μπορούν να δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος. Το δρόμο για μια Ευρώπη πιο πολιτική και πιο ισχυρή στο διεθνές στερέωμα. Μια πιο κοινωνική Ευρώπη που δεν θα αφήσει κανέναν πίσω».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ