Skip to main content

Καλαφάτης: O πιο μεγάλος τροφοδότης του κορωνοϊού ήταν ο εφησυχασμός

Ο βουλευτής σημειώνει πως αυτό που προέχει σήμερα είμαι η ανάσχεση του ιού διότι αν χαθεί η μάχη στην υγεία θα πληγεί αβάσταχτα η οικονομία.

«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σφοδρό κύμα του κορωνοϊού που χτυπάει παντού σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Η κυβέρνηση δεν χαμήλωσε ταχύτητα ούτε μια στιγμή απέναντι στον αόρατο εχθρό με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και τη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων αλλά και των ανέργων», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Δυστυχώς, ο πιο μεγάλος τροφοδότης του κορωνοϊού, στο τελευταίο διάστημα υπήρξε ο εφησυχασμός. Απομακρύνθηκαν από τα μάτια μας οι φρικτές εικόνες που βλέπαμε σε γειτονικές χώρες με τους γιατρούς να επιλέγουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει, με τους ανθρώπους που έφευγαν από τη ζωή μόνοι στην απομόνωση και τα καμιόνια να κουβαλούν σορούς. Μας έδωσαν θάρρος τα αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση και χαλαρώσαμε. Αυτό δεν πάει άλλο. Και μη νομίζουμε πως ο κίνδυνος αφορά τους άλλους. Μας αφορά όλους. Για αυτό έχουμε υποχρέωση όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Σήμερα, όχι αύριο», σημειώνει.

Ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η ανάσχεση του ιού. «Διότι, αν χάσουμε τη μάχη στην υγεία θα πληγεί αβάσταχτα η οικονομία. Αντίθετα, βάζοντας πρώτα την υγεία -όπως ήδη έχει γίνει- θα έχουμε ταχύτερα, πολύ καλύτερα αποτελέσματα και στην οικονομία. Βεβαίως τα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν με εισήγηση των ειδικών θα έχουν συνέπειες τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρχει στήριξη της Πολιτείας. Ευτυχώς, χάρη στην εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που κέρδισε η χώρα μπορέσαμε και δανειστήκαμε περίπου 16 δις ευρώ με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και το ταμείο του κράτους έχει διαθέσιμα για κάθε περίπτωση», τονίζει.

«Κάνουν λάθος όσοι προτάσσουν κομματικές σκοπιμότητες και διχαστικές πρακτικές την ώρα της μάχης. Διότι σε τέτοιες ώρες, απέναντι σε κοινούς εχθρούς χρειάζεται -και αυτό ζητούν οι πολίτες- συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αποφασιστικότητα και εθνική αυτοπεποίθηση θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να βγει η Ελλάδα νικήτρια και από αυτή τη δύσκολη μάχη», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.