Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΜΕΑ

Θα κατασκευαστούν ράμπες σε 20 σχολικά κτήρια που δεν διαθέτουν σήμερα, σε 3 νηπιαγωγεία, 11 Δημοτικά και 6 Γυμνάσια/Λύκεια της Καλαμαριάς.

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμεΑ που φοιτούν στα σχολεία της Καλαμαριάς, ο δήμος ενέταξε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», απ΄ όπου θα πάρει 50.000 ευρώ, το έργο «Κατασκευή́ ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες», συνολικού προϋπολογισμού 435.070,96 € .

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν ράμπες σε 20 σχολικά κτήρια που δεν διαθέτουν σήμερα, σε 3 νηπιαγωγεία, 11 Δημοτικά και 6 Γυμνάσια/Λύκεια (8ο, 22ο και 27ο Νηπιαγωγεία, 3ο, 4ο–15ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 13ο, 18ο, 20ο Δημοτικά και 1ο ,2ο, 3ο, 6ο Γυμνάσια /Λύκεια, 4ο – 5ο Λύκειο και 9ο Γυμνάσιο) διευκολύνοντας τα ΑΜΕΑ κατά την πρόσβασή τους στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και στους χώρους υγιεινής των σχολείων.

Μάλιστα, σε όσα σχολεία υπάρχουν ήδη ράμπες, αυτές θα προσαρμοστούν με τις προβλεπόμενες κλίσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. 

«Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε πως το μέλλον ανήκει στη νεολαία αλλά όχι μόνο στα λόγια. Οι σχολικές μονάδες αποτελούν προτεραιότητα και όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται το ίδιο. Καθήκον μας να προσπαθούμε συνεχώς και αδιαλείπτως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, πολύ περισσότερο μάλιστα να μεριμνούμε για τους συμπολίτες μας με ειδικές δεξιότητες, αλλά και ειδικές ανάγκες που φοιτούν στα σχολεία της Καλαμαριάς. Δεν είναι τυχαίο ότι, μέσα σε ένα χρόνο διοίκησης έλαβαν χώρα πολλά ακόμη έργα, μικρά και μεγάλα που αφορούν σε σχολεία όπως, σχολικές αυλές, αλλαγές λεβήτων, ενεργειακές αναβαθμίσεις, πρωτοβάθμιος στατικός έλεγχος, συντηρήσεις, μικρές και μεγάλες», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ