Skip to main content

Καλαμάτα:Πήραν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 7 συλληφθέντες(vid)

Τα συγκεκριμένα επτά άτομα πήραν τριήμερη προθεσμία, όπως προβλέπει η διαδικασία αυτοφώρου και θα δικαστούν την Παρασκευή.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες μετά τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου εθίμου του «σαϊτοπόλεμου».

Τα επτά άτομα πήραν τριήμερη προθεσμία, όπως προβλέπει η διαδικασία αυτοφώρου και θα δικαστούν την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, οι άνδρες που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ειδικότερα, στον καπετάνιο του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στον πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας και δημοτικό σύμβουλο (σήμερα) ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο δημοτικός σύμβουλος που συνελήφθη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υποστήριξε ότι είναι ο μόνος αναρμόδιος για τη διοργάνωση του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα.

Είπε ότι είναι πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Σύνδεσης Αποχέτευσης Καλαμάτας και τόνισε ότι ποτέ δεν είχε καμία σχέση με τον εορτασμό του συγκεκριμένου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος άδικα βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου.