Skip to main content

Καλλιάνος: Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται βροχές το επόμενο 48ωρο

Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχονται ισχυροί νοτιάδες, μέχρι 9 μποφόρ

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι αναμένονται τα επόμενα 24ωρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του Γιάννη Καλλιάνου.

Ο μετεωρολόγος, μέσω βίντεο, ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα που θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της χώρας, ενώ προειδοποίησε για τους ισχυρούς ανέμους που θα επικρατήσουν, αγγίζοντας τοπικά τα 9 μποφόρ στα βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Η πρόβλεψη καιρού του Γιάννη Καλλιάνου

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες σε συγκεκριμένα τμήματα και βροχές κατά περιόδους από ασθενείς έως και πιο δυνατούς σε, επίσης, αρκετές περιοχές της επικράτειας. Με λίγα λόγια το σύστημα αυτό, που θα μας απασχολήσει, θα δώσει στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας έστω και λίγη ώρα κάποιες βροχές, ιδιαιτέρως την Τρίτη με την Τετάρτη να είναι μια μέρα που σιγά-σιγά και σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Αλλά και η Τετάρτη θα είναι μια μέρα με αρκετές βροχές.

Συνοψίζοντας, αύριο Τρίτη περιμένουμε βροχές, μπόρες, τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε περιοχές όπως τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος και από την άλλη μεριά της χώρας, από τα ανατολικά τμήματα, περιοχές όπως η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρα, ίσως, στα δυτικά, τα νοτιοδυτικά της Κρήτης και στις Κυκλάδες να έχουμε και εκεί έντονα περάσματα από καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος, κατά διαστήματα, ωστόσο, όχι με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Καλλιάνος.

«Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, πάλι, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε τοπικές καταιγίδες, έντονες κατά περιόδους, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ναι μεν ο καιρός θα είναι άστατος αλλά φαίνεται ότι σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημεράκι προς απόγευμα και στη συνέχεια. Προφανώς μέσα στην Τρίτη και την Τετάρτη που θα έχουμε τις καταιγίδες και τις βροχές δεν θα βρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά κατά περιόδους και κατά τόπους θα σημειωθούν τα φαινόμενα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τους ανέμους, ο κ. Καλλιάνος ανέφερε ότι αναμένονται ισχυροί νοτιάδες 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι καλή λόγω των νοτιάδων.