Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΝΕΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Σε νέα πορεία αύριο στις 10:30 το πρωί από το Άγ. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Κάλεσμα σε διαδήλωση αύριο για τις 10:30 με σημείο εκκίνησης το Άγαλμα Βενιζέλου και αίτηματα όπως μικρότερες διδακτικές ώρες, άμεσες προσλήψεις καθηγητών και όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους «οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας!», καλώντας παράλληλα γόνεις, φοιτητικούς συλλόγους, ΕΛΜΕ, σωματεία και φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών.

Η σχετική ανακοίνωση:

«H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης που έχει διαμορφωθεί μετά και τις δεκάδες καταλήψεις και κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το άνοιγμα των σχολείων καλεί όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους να στηρίξουν τους αγώνες των μαθητών, τις δεκάδες καταλήψεις, μαθητικές πορείες, κινητοποιήσεις και πολλές ακόμη δράσεις και πρωτοβουλίες που πήραν την τελευταία εβδομάδα οι μαθητές της πόλης μας! Πάνω από 50 σχολεία στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν, δεκάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους, πολλά σχολεία συντονίστηκαν και ένωσαν τον αγώνα τους και φώναξαν δυνατά: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή! Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή!».

Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος!

Εκατοντάδες μαθητές βγήκαμε στους δρόμους. Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας!
Όταν οι μαθητές είναι οργανωμένοι, ενωμένοι και συντονισμένοι ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Αυτό τους ενοχλεί! Για αυτό την τελευταία εβδομάδα δεχθήκαμε τα πυρά από Υπουργείο, κυβέρνηση, ΜΜΕ, διευθυντές ότι κάνουμε καταλήψεις «για να χάσουμε μάθημα», ότι οι μαθητές είναι «αρνητές της μάσκας», ότι οι καταλήψεις και οι πορείες των μαθητών είναι «υποκινούμενες»! Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας! Μας λένε, τώρα πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες..ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! Εμείς αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις... Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και δε μας σταματά τίποτα!

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων ένα ασφαλές σχολείο! Μπορούμε μαζί με τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία μας! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!

Απαιτούμε:
⦁    Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή και συνεχιζόμενα διαλείμματα
⦁    Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα
⦁    Άμεσες προσλήψεις καθηγητών
⦁    Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
⦁    Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές
⦁    Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
⦁    Όχι κάμερες στα σχολεία μας

Καλούμε:

⦁ Φοιτητικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, τις ΕΛΜΕ, Σωματεία και φορείς της πόλης να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των μαθητών!

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10.30 ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ όλοι οι μαθητές μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στους δρόμους»!
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ