Skip to main content

Η... απώλεια της Μέρκελ για την Ελλάδα και οι αριστεροί λαϊκιστές

Η λανθασμένη παρομοίωση του Γιάνη για τον Καμμμένο, οι εθνικές εορτές της Τουρκίας και ο εορτασμός του ΟΧΙ από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο», είπε ο Κινέζος Πρόεδρος στους ενόπλους και τους πολίτες. Εμείς στην Ελλάδα, πάντως, ήμαστε πανέτοιμοι. Ξέρουμε τι θα κάνουμε επακριβώς. Στην υποψία κήρυξης πολέμου, θα τρέξουμε στα σούπερ μάρκετ. Και οι "ηγέτες" μας θα δώσουν στον εχθρό ό,τι ζητάει. Απλά και "προοδευτικά" πράγματα.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφια για την αρχηγία του κόμματός της; Και τώρα; Τι θα κάνουμε στην Ελλάδα; Ποιος θα μας δίνει εντολές; Σε ποιον θα δίνουμε αναφορά; Μόνον στην Ουάσιγκτον; Ο καινούργιος Γερμανός αρχηγός θα αγαπά με το ίδιο πάθος τον Τσίπρα;

Ο Βαρουφάκης θέλησε να μειώσει τον Καμμένο και συμπεριέλαβε τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στην νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν. Είναι σίγουρος ο Γιάνης ότι μ’ αυτήν την παρομοίωση υποβαθμίζει τον Καμμένο; Τον Όρμπαν τον λατρεύουν οι Ούγγροι, ο Καμμένος δεν είναι σίγουρο αν θα ξαναδεί Βουλή.

Πάντως, είναι περίεργο, ότι γίνεται μεν λόγος για λαϊκιστές ακροδεξιούς, αλλά δεν γίνεται αναφορά και στους λαϊκιστές αριστερούς. Δεν ξέρει κανέναν τέτοιο ο Βαρουφάκης;

Θα αποφασίσει η Ελλάδα να προστατεύσει τους Έλληνες ομογενείς; Πρέπει ως πρώτο βήμα να αποσυρθούν τάχιστα οι παραχωρήσεις του Κοτζιά και στους Αλβανούς, για παραγραφή του όρου "Βόρεια Ήπειρος". Ας αναλάβουν επιτέλους το υπουργείο Εξωτερικών πρόσωπα που να θέτουν πρώτα την Ελλάδα. Αυτό το αυτονόητο, είναι παραλογισμός να παρουσιάζεται ως αίτημα.

Έχουμε κακομάθει γείτονες και μακρινούς με την ραγιάδικη πολιτική που ακολουθούμε. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Είναι συνειδητή η πολιτική του αφελληνισμού στις γειτονικές χώρες, και είναι συνειδητή η εγκατάλειψή τους από την ελληνική πολιτεία. Πού είναι η πρόβλεψη του Κοτζιά για τους Έλληνες των Σκοπίων;

Αξιοσημείωτο: Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την κατάκτηση της Τραπεζούντας, θυμίζω ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν εορτάζει απελευθέρωση περιοχών, αλλά την... κατάκτησή τους! Δείγμα σκέψης του λαού.

Στην φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα του πρωθυπουργού έχουν αφαιρεθεί όλα τα στοιχεία που παραπέμπουν στην σημασία της ημέρας του ΟΧΙ. Λείπει η Ελληνική Σημαία, λείπουν στοιχεία όπως ο Έλληνας Στρατιώτης, ή εικόνες από τα πεδία των μαχών. Επίσης η ημερομηνία "28η Οκτωβρίου" είναι χαμένη στο μήνυμα.  Αντίθετα η φωτογραφία θυμίζει έντονα αφίσα αριστερών οργανώσεων.

Ο Α. Τσίπρας, με αφίσα του ΕΑΜ, γιορτάζει το ΟΧΙ. Δεν έμαθε στα προπαγανδιστικά μαθήματα του ΚΚΕ, ότι το ΕΑΜ ανέλαβε δράση ένα χρόνο αργότερα; Ούτε φυσικά έμαθε, ότι αυτή η καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι ο Χίτλερ ήταν σύμμαχος με τον Στάλιν, και οι κομμουνιστές της Ελλάδας ακολουθούσαν φυσικά φιλογερμανική ή έστω ανεκτική πολιτική.

Μόνον όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε στην μάνα τους Σοβιετική Ένωση θυμήθηκαν οι κομμουνιστές της Ελλάδας, στους οποίους θήτευσε ο Τσίπρας, ότι υπήρχαν φασίστες και ναζιστές. Μέχρι τότε, ναζιστές, φασίστες και κομμουνιστές ήσαν σύμμαχοι και φιλαράκια, και μοίραζαν τα λάφυρα-χώρες μεταξύ τους. Αυτό αποκαλούν "ηθικό πλεονέκτημα".

Με μπέρδεψε ο Καμμένος. Δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος μας. Πώς γίνεται να έχουμε δύο στρατηγικούς εταίρους, που μεταξύ τους έχουν θανατερή αντιπαλότητα;