Skip to main content

Καμία βοήθεια στην Ελλάδα, επιμένουν οι Γερμανοί

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επανέλαβε σήμερα ότι η Ελλάδα οφείλει να επιλύσει η ίδια τα δημοσιονομικά της προβλήματα και σημείωσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα το πει αυτό ξεκάθαρα στο Γιώργο Παπα
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε επανέλαβε σήμερα ότι η Ελλάδα οφείλει να επιλύσει η ίδια τα δημοσιονομικά της προβλήματα και σημείωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα το πει αυτό ξεκάθαρα στο Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται αύριο στο Βερολίνο.

«Οφείλουμε να είμαστε πιστοί στην αρχή, σύμφωνα με την οποία κάθε χώρα οφείλει να επιλύει τα δικά της προβλήματα», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος χαιρέτισε παράλληλα τα μέτρα που εξήγγειλαν χθες οι ελληνικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο δε θα είναι σε καμία περίπτωση αφιερωμένη σε μια ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η ίδια η καγκελάριος δήλωσε εξάλλου ότι η επίσκεψη αυτή δεν αφορά σε «γερμανικές βοήθειες», αλλά «στις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας».