Skip to main content

Καμία σκέψη για νέα μέτρα, τονίζει ο Πεταλωτής

Την πεποίθησή του ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης και την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθείται η χώρα θα βγει από την ύφεση, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει καμία
Την πεποίθησή του ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης και την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθείται η χώρα θα βγει από την ύφεση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ενώ διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει καμία σκέψη για νέα μέτρα και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να κυκλοφορούν τέτοιες φήμες».

«Οφείλαμε και οφείλουμε ακόμη να δείξουμε στους εταίρους στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα πως οι τακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν και πως η Ελλάδα επώδυνα, αλλά αποφασιστικά και οριστικά, θα αλλάξει σελίδα», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση δίνει μια πραγματική, καθημερινή και πολυμέτωπη, μάχη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Παραδέχθηκε πάντως πως «χρειάζεται να καταβάλουμε βαρύ τίμημα, άδικο για πολλούς που δεν ευθύνονται, αλλά εθνικά αναγκαίο και επιβεβλημένο, από τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε». Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κανενός οι θυσίες δεν θα πέσουν στο κενό.

Είπε ότι ξεκινάει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε η επιτυχία από τις διεθνείς επαφές να «εξαργυρωθεί» σε επιτυχία για την αξιοπιστία της χώρας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα θέσει αίτημα βοήθειας στην ΕΕ, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση κινείται και σήμερα στην κατεύθυνση που κινήθηκε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν, το ΠΣΑ και το φορολογικό νομοσχέδιο, αρκούν για το στόχο του περιορισμού του ελλείμματος κατά 4 μονάδες τη χρονιά που διανύουμε.

Ερωτηθείς εάν, μετά και τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι και ο υπουργός Εργασίας έχει απαντήσει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.